Ei kenenkään maa

Esko Rissanen; mies ja kitara

Laulujen sanoma on yleisesti elämää ruotivaa huumorin ja synkänkin puolen sisältävää lyriikkaa. Sota ja rakkaus ovat pääaiheina, mutta joukkoon mahtuu asiaa elämän joka kulmalta. Paljon kokeneena laulan mielelläni monipuolisesti kaikista aiheista välillä pieni pilke silmäkulmassa. Huumori kun on oleellinen osa elämää kaiken totisuuden keskellä.

Vladimir Vysotskin lauluja Mika ja Turkka Malin suomennoksina olen oppinut tuntemaan näyttelijä Heidi Vaarnan kautta. Olimme molemmat näyttelijöinä Joensuun Kaupunginteatterissa ja hän suunnitteli konserttia Vysotskin lauluista. Hän pyysi minua toiseksi solistiksi. Siitä lähti yhteistyöni Vysotskin lyriikan kanssa. Heidin kanssa esitettiin lauluja eri puolilla Suomea eri kokoonpanoissa. Myöhemmin Imatralla olin solistina Vysotski näytelmässä, ja sen kanssa kierrettiin myös Neuvostoliiton ja myöhemmin Venäjän Karjalassa. Heidin kuoltua pidin taukoa, mutta nyt taas soi kitara ja solisti Vysotskin lauluja tällä kertaa omana tulkintanani.

”Voit minua sä määrätä, niin tärkeänä häärätä.
Voin olla vanki, kunhan sielu vapaa on!”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *