Trubaduuri Esko – suomalaisia lauluja eri vuosikymmeniltä

Suomalaisia lauluntekijöitä kautta aikain. Mikä niissä viehättää ja kiehtoo? Minua kiehtoo tekijöiden suomalaisuus suomalaisine tunteineen ja huumorin aiheineen. Olen päässyt henkilökohtaisesti tutustumaan muutamiin laulunikkaroijiin heidän eläessään ja saanut hieman tuntumaa heidän maailmankuvastaan. Lisäksi olen lukenut varsin paljon elämänkertoja, kirjoituksia ja juoruja. Heillä kaikilla on oman elämänsä lisäksi loputon kiinnostus maailmaan ulkopuolella. On arjen sankareita ja luusereita. Oma elämä on vaiherikasta ja seikkailullista. Kaveriporukka on hyvin monen kirjavaa. Kun siihen lisää sanankäyttötaidon ja musiikillisen osaamisen, onkin kaikki valmista tuottamaan meitä koskettavaa musiikkia.

Vuosikymmenten kuluessa on käsiini tarttunut paljon suomalaista musiikkia ja nyt ajattelin koota lyhyen kokonaisuuden eri tekijöiden tuttuja ja vähän tuntemattomampiakin teoksia. Lähden aikajärjestyksessä J. Alfred Tannerista ja hänen aikakaudestaan Reino Helismaan järkälemäisen tuotannon pikku helmiin. Jatkumona siirryn sujuvasti Juha Vainioon ja Juice Leskiseen, joiden

tuotanto oman elämänsä aikana oli hengästyttävän runsasta ja mielipiteitä haastavaakin. Kun soppaan lisätään vielä vähän Jaakko Teppoa, Irwiniä, Rauli Badding Somerjokea ja tangoa, on puolitoista tuntinen konsertti valmis.

Kappaleiden väliin kerron hieman taustoja ajasta ja laulujen synnystä parhaan tietoni ja taitoni mukaan. Esityksessä on väliaika jonka aikana voi kahvin ohella muistella omia muistikuvia kyseisten kappaleiden tiimoilta.

Onko sinun tilaisuutesi vailla suomalaisten laulelmien tulkitsijaa? Ota yhteyttä, niin suunnitellaan yhdessä  juuri  sinun tarpeisiisi sopiva kokonaisuus.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *